5AM

Cred ca de aproximativ un an de zile sau mai putin ma trezesc in fiecare zi pe la ora cinci dimineata, mai mult sau mai putin. Uneori de voie, alteori de nevoie. Pentru ca de obicei dorm destul de prost, chiar daca adorm pe la ora zece noaptea cand promit ca o sa mai stau treaza inca putin…pana pe la 11, asa. Aiurea, rareori ma apuca ora 11, de unde deducem ca nu ies foarte des, dar am iesit uneori si am stat pana pe la ore obscene ale diminetii ca apoi sa dorm prea mult si sa revin la orarul cu cinci dimineata. Harder than advertised daca incerci asta cand nu dormi in general sau consideri injectiile de cofeina in vene o potentiala idee de succes. Bineinteles nimeni n-o sa patenteze o doza injectabila de cofeina pentru ca nu ar fi rentabil, decat daca s-ar da pe cel putin 50 de euro bucata. 50 de euro sa te tina treaz in lant, vreo 48 de ore (sa zicem) e probabil o alternativa la consumul in lant de Red Bull si cafele, bauturi cu guarana si alte tonice. Deci 50 de euro ar fi putin ca echivalent pentru toate bauturile astea pe care ai putea sa le bei in 48 de ore. O injectie de cofeina in vene ar trebui sa fie cel putin 100 de euro ca sa isi scoata banii.

Vedeti, in timpul pe care il am liber de la 5 pana la 7 jumate dimineata cand ma pregatesc sa plec am suficient timp sa visez si sa evaluez singura potentialul (sau nu) al unor inventii care sa te tina treaz, alert, gata de intalniri si de petreceri. In aceeasi zi in care am venit cu senzationala idee a injectiei (nu conteaza daca ea exista sau nu sau daca s-au gandit si altii la ea) am vazut si un sticker pe o masina in parcare la supermarket: ‘born to party, forced to work’. Trist, stiu.

In fine, toata chestia asta cu trezitul la cinci e o alternativa la somnul polifazic, experiment care, pare rau sa o zic, nu tine, cel putin nu cu mine. Plus ca n-am pe unde sa il practic deci am un impediment in calea unei existente cool prin dormit in faze de cateva minute o data la cateva ore. Ce e minunat despre ora cinci dimineata este ca e sapte in Romania, de fapt ora opt cand se face sase si deja noua cand e sapte! Toti oamenii muncitori sunt deja activi pe twitter, unii mai devreme, treziti de vecini, caini, pisici, sau de masochisti. Alta chestie buna e ca pot sa fac un dus fierbinte (discutabil momentan pentru ca dusul are toane si trebuie inlocuit) si sa stau sa meditez sau sa citesc mail-uri la care n-am raspuns cu cateva zile inainte. Nu stiu daca mi-e mintea mai clara, dar e prea obosita ca sa scrie romane si totusi treaza ca sa dea raspunsuri bune. Surprinzator!

Dupa care se duce farmecul trezitului dimineata pentru ca aici toata lumea pleaca pe la 7.30 dimineata si toate autobuzele si mijloacele de transport sunt pline pana in ora 8.30 cand nu ii mai vezi decat pe intarziati. Ce minunat ar fi sa fie si Bucurestiul asa. Nici nu mai stiu cum e Bucurestiul de fapt! Dar acolo tot trezitul meu la cinci dimineata e distrus: ora cinci e ora sapte. Nuuuuu. Imi place totusi, acum am senzatia ca n-as putea functiona daca m-as trezi mai tarziu sau daca as dormi pana la sapte sau opt.


Publicat pe

în

,

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „5AM”
  1. Somnul iti inghite putine ore din viata ta, si-ti place de tine asa cum te comporti in conditiile astea. Ador sa detaliezi si alte momente in acelasi mod.

  2. maria

    Imi plac teribil dis-de-dis-de-diminetile…si nici nu mi-e foarte greu sa ma trezesc…si totusi mi-e greu… Atunci cand o fac, am o senzatie asa, placuta, de singur pe lume… Si mai am una, de „I’m the winner pt. ca am atata timp (zi) de partea mea”…