KFC Romania iubeste compania Metrorex

Acum vreo doi ani daca intrebai pe cineva ‘Ai vazut reclame la KFC?’ ti-ar fi raspuns ca nu daca nu circula cu metroul si ar fi intrebat de ce ar avea nevoie KFC de reclame? Intre KFC si McDonald’s e oarecum evidenta diferentierea. KFC brusc pare mai ‘sanatos’ in comparatie cu McDonald’s si bag mana in foc ca foarte multi au senzatia ca daca mananca aripioare de pui fara chifla, maioneza, castraveti sau ce mai pune McDonald’s in hamburgeri ies cu mai putine calorii.

Probabil ca in afara de 24 FUN si alte reclame mici si marunte, KFC nu isi facea cine stie ce reclama. Avea nevoie? Are nevoie? Pentru ca acum investeste 100.000 euro intr-o campanie cu branduit manerele din metrou. Daca nu ati observat pana acum, KFC si Carrefour isi faceau reclama pe cartelele de metrou si prea putini in vagoanele propriu-zise. Orange sigur avea ceva campanie vara trecuta pentru tarifele de roaming. Pe cand manerele erau inca goale (respectiv cu reclamele ‘Ce ati dori sa imbunatatim?’). Poate pentru ca nu stiau sa-si vanda spatiul – vezi Anchor Group si lipsa de talent – sau nimeni nu aflase de existenta lor.

Dupa care vine intrebarea: daca au un buget de doar 100.000 de euro (ma gandesc ca vor sa faca altceva cu profitul ala in crestere fata de anul trecut) oare e util sa il investeasca tot in metrou? Ca in 2004 si 2006? Sau sa ii bage in altceva (sigur nimic pe TV). As zice ca e oarecum dubios. De ce?

  • Reclamele vor fi instalate doar pe magistrala M2 – intre Pipera si depoul IMGB. Pe ruta asta se afla doua restaurante KFC (Romana si Unirii) dar nu e una dintre cele mai aglomerate in mod deosebit atunci cand vine vorba de mers la munca. Pun pariu ca M1 intre Piata Muncii si Basarab e mult mai aglomerata si astfel ar avea mult mai multa expunere.
  • Magistrala M2 e singura care face legatura intre parcul Herastrau si zonele in care poti iesi in oras daca esti in categoria de varsta 12-18 ani. On the bright side, pe magistrala aia circula oameni care probabil ies in oras (si deci au bani de cheltuit) si nu se duc la munca pe ruta aia dar daca as fi KFC as pune reclamele pe magistrala cu cei mai multi infometati pentru ca pun pariu ca daca te holbezi suficient la niste aripioare de pui sau un chicken wrap (ca ala din imagine) pana sa ajungi unde vroiai sa ajungi te opresti din drum.
  • Si chiar daca nu te opresti, te vei fi holbat la mancare tot drumul spre casa sau munca, prima oara cand ajungi in apropierea unui KFC, sunt sanse mai mari de a te opri acolo si nu in alta parte.

Publicat pe

în

, ,

de către