Ben & Jerry’s cu lapte de om

Circula pe net un viral (daca pot sa-i spun asa) ce venea din partea organizatiei PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) si era adresat companiei Ben & Jerry’s. Era intitulat ‘Breast is best’ si insista ca Ben & Jerry’s ar trebui sa foloseasca lapte de la sanul femeilor in loc de lapte de vaca in inghetatele lor din cauza ca laptele de vaca nu ar fi potrivit pentru oameni si ca vacile sunt impregnate in mod artificial la intervale regulate pentru a produce de zece ori mai mult lapte.

Cum era de asteptat, toata lumea i-a crezut desi mi s-a parut o miscare destul de proasta. De ce? Pe aici multa lume nu e de acord cu actiunile lor, nu stiu cum e in Statele Unite, s-ar putea ca ei sa fie de acord cu PETA datorita faptului ca au acuzat multe lanturi de restaurante fast food de cruzime fata de animale si le-au criticat metodele dar un fel de general consensus este ca nu sunt foarte realisti si uneori prea radicali in incercarea de a promova idei.

In comentarii (alea pe care nu le citeste nimeni) aparea si explicatia, pentru cei care au ajuns pana acolo:

„We agree that using human breast milk to make ice cream is absurd. What is more absurd, however, is using a different species’ breast milk for nourishment.

Our letter was designed to raise awareness about the cruelty inherent in the dairy industry, which exploits animals in order to produce foods that humans were never intended to eat. For more information about the dairy industry and to learn why humans should avoid dairy products, please visit http://www.DumpDairy.com.

PETA’s purpose is to stop animal suffering, and we use all available opportunities to reach millions of people with powerful messages—and the fact that you contacted us about this is a sign that our efforts are working. We have found that people do pay more attention to our more provocative actions, and we consider the public’s attention to be extremely important.”

Ah da, for the record, si eu intru in categoria aia care ii crede pe cuvant cand vine vorba de cruzimea fata de animale si felul in care sunt tratate in procesul de a deveni mancare pentru oameni dar nu stiu cum or fi trait generatii si generatii de oameni fara probleme de inima, obezitate si altele consumand lapte in fiecare zi.

Clever. Intr-o lume in care nimeni nu are rabdare sa exploreze tot continutul si sa isi mai puna intrebari.


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

Un răspuns la „Ben & Jerry’s cu lapte de om”
  1. Dar nu s-au gandit si la bietele femei care ar trebui sa stea la muls???? 🙂 🙂 🙂 little idiots