Sunt de acord cu multa lume cand zice despre iPhone ca este un gadget foarte scump si inaccesibil – intr-adevar este scump si inaccesibil multora, cum ar spune cineva pretul platit este „the idiot tax”, in Marea Britanie fiind gratuit la abonamente de £45 si £75, ceea ce inseamna foarte mult, chiar absurd de mult si pentru o persoana care castiga un salariu decent.
Cat este inca un lucru foarte cool, recunosc ca mie imi place. Poate exista smartphones mai destepte decat un iPhone pe piata, la preturi mult mai mici in acelasi timp dar ce imi place este urmatorul concept:
Atunci cand au aparut telefoanele cu camera foto integrata, multe magazine si nu numai au sarit in sus ca se faceau poze in locuri interzise (de fapt au fost interzise abia mai tarziu). Nu ai voie sa faci poze in aeroporturi, in supermarket, in stiu eu unde; din motive de terorism, de competitie (desi este o scuza foarte invechita), ca ai putea sa furi idei de design, ca daca vrei trebuie sa cumperi si nu sa faci poze. Camera foto a intrat in locuri inaccesibile prin faptul ca era foarte usor sa o infiltrezi in locuri in care un aparat obisnuit ar fi fost evident.
S-au interzis telefoanele in multe locuri si s-a introdus acel „shutter sound” ce nu putea fi scos la unele aparate tocmai pentru a impiedica oamenii sa faca poze unde n-au voie.
Am vazut iPhone-ul folosit ca boarding pass, ceea ce este un pas inainte, cel putin pentru mine, care vad cozi la check-in de kilometri la unele zboruri si prea putine persoane care utilizeaza check-in electronic si aparatele automatizate (cum are Lufthansa de exemplu).
Am dat azi dimineata peste o aplicatie pentru iPhone intitulata ‘Checkout‘. In esenta, introduci un cod de bare al unui produs si aplicatia iti arata pretul obiectului respectiv in mai multe magazine (acolo existand o oarecare corelatie intre pretul la magazinul online si cel offline), ca instrument foarte util de comparatie. De la comparatia de baza, ai acces si la cronici pentru produsele respective, poti cauta magazine in apropiere dupa codul postal (sistem excelent atat in Marea Britanie cat si in State) si esti gata cum ar veni.
Cumva vad iPhone-ul, pe langa ideea de idiot tax, un fel de instrument ce ar putea fi periculos pentru anumite produse, pentru cei ce au rabdare sa faca asta – nu suficient cat sa fie interzis in magazine sa iei ceva precum codul de bare dar lasa loc multor aplicatii sa ofere informatii relevante (de ex. pret, calitatea serviciului bazat pe user reviews pe care le poti citi cand esti fata in fata cu decizia de cumparare etc.)
Per total, mi se pare pretty fucking neat, pentru o singura aplicatie. Da valoare unui lucru ce poate parea banal la inceput.
Comentarii
7 răspunsuri la „Ce ar putea face iPhone”
daca as putea folosi aplicatia in romania as incerca`o, dar ma indoiesc ca ai si folosi`o. pare o bataie de cap sa tot copiezi de pe codul de bare pe telefon un sir destul de lung de numere, apoi sa mai platesti bani pe transferul EDGE sau ce se foloseste pt net ca sa te conectezi la retea, sa vezi comparatia. probabil as folosi daca vreau sa iau un produs necunoscut…
Ar functiona pentru chestii gen carti sau alte chestii gen „spontaneous buys”, plus ca la noi nu se mai plateste, nu stiu cum e in Romania totusi
Umm, imi dai voie sa spun ca £45 nu mi se pare mult pentru un abonament cu internet nelimitat, cu 1200 minute si 500 de sms-uri pe luna?
Sau daca nu vorbesti asa mult, exista si optiunea de £35.. diferenta fiind numarul total de minute: 600.
Eu sunt pe ala de £45 si mi se pare o oferta ok (in comparatie cu alte retele de aici).
Și ce are de a face aplicația asta cu iPhone-ul?
Aplicația în sine e ok și ar putea rula pe orice terminal…
ca aplicatii practice de cumparaturi la iPhone am una si chiar o folosesc. se numeste ShopList si dupa ce introduci manual tot felul de articole pe care le poti imparti pe categorii (eu am impartit in alimente, menaj si cosmetice)le poti bifa pe cele care le ai deja in casa si le lasi debifate pe restul, care trec in susul listei. asa vezi pe telefon lista si pe masura ce cumperi bifezi articolul sa dispara de la coloana „need”. e mai util decat ce faceam inainte cand mergeam la cumparaturi: aveam lista pe hartie si rupeam hartia in dreptul produsului cumparat :p
Maddy, credeam ca femeile au shopping-ul.. .build-in.
built-in*