Director de liceu, o meserie grea

Ce chestie am citit zilele trecute. Total irelevant. Doar demonstreaza ce mica-i lumea! Cristian Adomnitei l-a demis din functie pe seful Inspectoratului Scolar Bucuresti care a disparut in mod misterios (sau cu probleme de inima) si a ingreunat activitatea ministerului se pare, fiind in acelasi timp o persoana „incomoda” pentru altii, nedorind sa schimbe din functie directori pentru a-i inlocui cu altii „politici”.

Ce inseamna a inlocui cu un om „politic” sau „din afara” si ce insemna la noi in liceu. Ca nimeni nu mai are pile la minister daca o demite pe fosta directoare, ca la bacalaureat n-o sa ne ia nimeni apararea daca profesorii de la evaluare fac magarii si au fost „onorati” cu ceva din alte parti, ca totul o sa mearga prost.

Cand nu inlocuiesti un director din functie atunci cand trebuie iti lipseste acea „gura de aer proaspat” si persoana din functie devine ca un fel de closca pe care cu greu o mai dai jos. Sau sa zic o raie mai bine…

Si in mod ironic, noul sef al Inspectoratului a fost profesor la mine in liceu o vreme (in Iorga) ca ma intrebam de unde mi-e cunoscut numele. Daca a ramas asa cum il stiam eu o sa fie durere mare in multe locuri. De-aia nu le place multora cand e sa puna osul la treaba.


Publicat pe

în

,

de către