Apa colorata din alta perspectiva

 

 

(Gregorio Borgia/The Associated Press)

Acum ceva vreme artezienele colorate de la Piata Unirii mi s-au parut o chestie destul de ciudata, poate un pic kitsch fiind vorba de arteziene murdare si colorate in acelasi timp.

Intamplator am citit in International Herald Tribune despre Fontana di Trevi care a capatat o culoare dubioasa pentru o zi. Articolul intitulat ‘Dye in Roman Fountain May Have Been Art‘ ne povesteste ca un fel de „huligan” a aruncat o sticla de colorant in fantana si ia te uita ce-a iesit!

„One day a vandal, the next an artist. That is the story of the baseball-capped culprit who dumped a bottle of dye into Rome’s famed Trevi Fountain on Friday, turning the waters blood red.”

Ce chestie, aici s-au straduit atat de tare si nimanui nu i-a pasat foarte tare iar acolo reactiile sunt mult mai diverse.

„It’s a resurrection of Andy Warhol, the act of highlighting an object of mass consumption.”

„[It is a] dramatic representation of the decline of the country”

„[It is] an offense to Rome’s culture.”

A doua zi, in mod interesant, toti au cazut de acord ca e ceva urma de geniu in toata treaba asta. Baieti, v-a luat-o Romania inainte. Nu ca fantanile de la Unirii ar fi tot una cu Fontana di Trevi, da’ serios, that’s so early 2007. S-a mai facut! Banksy nu exista in toti.


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „Apa colorata din alta perspectiva”
  1. intrebarea este daca lui Gontz i-a venit ideea asa, din pur geniu artistic, sau s-a inspirat pe shest de la francezii aia care au inrosit o fantana din Paris anul trecut.

    uite, am scris si eu despre asta acum o luna aici: http://www.lifesux.ro/cat00197/art6410065603/

  2. Acum 700 de ani, gestul ar fi fost considerat minune din ceruri 🙂