Organizam mese festive

In fiecare sambata si duminica seara cand ma intorc acasa e o nunta la un restaurant de pe langa piata Domenii, cred ca singura modalitate prin care se intretin cei care il detin, pentru ca altfel in timpul zilei nu prea e nimeni. In fine. Aud de fiecare data muzica si stiu de la unii de pe strada ca de obicei lumea angajeaza acelasi DJ recomandat de patronul localului. Si foarte multi il accepta pe cel propus, fara sa se gandeasca macar un minut la ce muzica o sa asculte.

Cum aveam o curiozitate nesatisfacuta, m-am plimbat prin zona intr-o seara sa vad ce se asculta si cam ce medie de varsta e inauntru in restaurant. Culmea e ca oamenii sunt tineri, cam toti mirii sub 30 de ani, neveste tinerele dar unele urate, asta e. Cum restaurantul e pentru low-budget, e plin de lume tanara in concluzie. Ei bine, ce ascultau ei la nunta? Ascultau Vaya Con Dios (daca am retinut bine, un fel de ‘omg’ in spaniola e ‘dios mio’ – deci dios mio!), ascultau niste chestii latino – eternul Menaito (sau cum naiba se scrie, imi pare rau ca nu m-am documentat sa scriu aceasta insemnare) pe care lumea inca dansa . Nu stiu daca incalziti de bautura sau nu. Banuiesc ca nu, ca era devreme inca. Au mai ascultat ei Boney M, oldies but goldies, au trecut la niste chestii lautaresti, in schimb nici o manea. De fapt asta e un lucru bun, ascultau lautareasca dar nu manele.

Acum cateva weekenduri am trecut si pe la Cafe Vienna. Acolo, in sala Constanta se organiza o nunta – o romanca si un strain. Baietii grijulii faceau un fel de sound testing si in speranta ca nu era doar un sample, aveau ceva muzica nebuna de tot, care imi suna a Lee Buridge. Cum nu sunt eu experta in materie, pot sa zic doar ca semana cu singura melodie a lui pe care am ascultat-o 😀
Am asteptat sa vina mirele si mireasa, ca era deja aglomerat si incepeau sa soseasca, n-am ramas foarte surprinsa : ea o tanara de vreo 27 de ani, par negru si o figura cam comuna iar el in jur de 35 de ani. Sau mai putin. Destul de dragut tipul, dar …vorba cuiva : ce-o fi vazut la ea doar el stie 😀
Si uite-asa incepe si muzica, ce s-a dovedit a fi total diferita fata de ce ascultasem mai devreme. Ceva clasic ca de inceput, de respectat onoarea, iar un pic mai incolo niste Scorpions si alte nebunii, dar dupa aia totul a luat un aer soft. Se dansa nebuneste pe o melodie care imi era necunoscuta, dar suna tot a ceva latino. Am auzit-o si pe Shakira chiar.

Si…de atunci, came as a highlight to me ; ma gandeam daca (si cat) o sa fiu de ingrozita de propria nunta. In orice caz as incerca sa nu las vreun so-called-dj sa puna mana pe orice are legatura cu muzica, uneori ma batea gandul nici sa nu fie ceva public sau ..hmph…whatever. Pentru ca mi-e frica de muzica de rahat pe care ar putea sa o puna. Si daca as incerca sa imi imaginez ca invitati ar fi multe din persoanele pe care le cunosc, cred ca si ei s-ar simti cam prost ascultand asa ceva 😀
Asa ca am facut o incursiune in ceea ce ar insemna costul unui Ulrich Schnauss sau Arovane sau chiar Ugress la personal wedding/event/tralala. Si cam totul incepe de la 700 euro in sus.

Cautand, am gasit un articol in care o tipa zicea ca si-a folosit iPod-ul la nunta ca sa asigure fundalul muzical. Un DJ a raspuns ceva de genul

„From a DJ’s perspective, the music is not for you,” she writes. „You are not playing your favourite songs. You are playing songs people want to hear and that people want to dance to.”
She recommends sticking to crowd pleasers like „YMCA” by the Village People and „Whip It” by Devo.

Ceea ceeeee este cea mai mare tampenie pe care am auzit-o. Cum nu toti au bani sa invite cate 300 de oameni la nunta, persoanele pe care alegi sa le inviti n-ar trebui sa fie cunostiinte (adica oameni despre care nu stii mare lucru si invers) ci prieteni. Si cand inviti prieteni le cunosti cel putin superficial gusturile in materie de muzica.
Ca o completare, e o tipa care zice

„My fiance is definitely an audiophile and has tons and tons of music–anything we’d want a DJ to play and more,” she said. „He’s definitely selecting the playlists.”

Un lucru e clar : ori nu-mi fac nunta decat la biserica, ori astept sa strang bani pt eveniment, ori … o_O

moarte djilor care pun vaya con dios!


Publicat pe

în

de către

Comentarii

42 de răspunsuri la „Organizam mese festive”
  1. hmmm. eu n-am de gand sa fiu prima care zice ca vaya con dios are si melodii faine, imi protejez imaginea =))))
    in alta ordine de idei, if i ever get married which prolly won’t happen, o sa am the best wedding party ever. garantat 100% :))
    si shakira rulz =))

  2. Nazgulu’

    Si vaya con dios inseamna mergi cu dumnezeu din cate stiu…

    Wedding party-urile suck prin definitie. Garantat 100% boo 😛

  3. Pe cand cei de 30 de ani aveau 16 alta muzica era cool, muzica aia se asculta acum la nunti.

    ps: tampenia de meneaito am auzit-o la toate chefurile / nuntile / inmormantarile / divorturile la care am fost.. e ceva de speriat.

  4. nooope. i myself was best supporting actress intr-o nunta supersimpatica anul trecut. deci se poate! 😀

  5. Grebla

    As if… daca la nunta nu o sa-ti permiti DJ de 700ÔéČ nu te mai marita…

  6. e un nene…se cheama Ion Miu…no, poate numele nu spune multe insa e un super tambalist. Ei, nu sari, nu e manea, nici populara…e chiar f. misto. L-am vazu live (la o nunta) si chiar a fost f. frumos. Iti recomand. Daca e sa te casatoresti soon, eu zic sa il chemi. Cheers!

  7. Pastia

    Nu stiu daca muzica e chiar cea mai mare problema a ta in cazul in care organizezi o nunta 🙂

  8. auggie

    las c─â doar odat─â ├«n via┼ú─â e nunt─â… 700E ├«┼úi po┼úi permite 😉

  9. pitr

    You all suck. „Se stie” ca nunta o faci ca sa faci bani. Chemi lume cat mai multa, oameni pe care i-ai vazut de trei ori in tramvai, le pui ce muzica le place (Ion Costita , Vaya con Dios sau 50Cent ar fi best guesses, depinde de clasa sociala), le trantesti 3 chiftelute in fata si iti iei banu’.
    Habar n-aveti voi de filozofia batraneasca. 🙂

  10. Cata

    They will play GreenDay at my funerals, that’s for sure …

  11. silviu

    mda. nu stiu zau cat de profitabila e afacerea asta. cat despre mine, urasc nuntile si mi se par atat de fake si de useless.
    cat despre tine deea, uhm, chiar nu ai cu ce iti umple timpul? nunta? gizaz nu te mai gandi la asa ceva ca mai ai timp…

  12. Mephisto

    „moarte djilor care pun vaya con dios!”
    Moarte celor care danseaza pe muzica proasta a djilor imo 😮

  13. Mihai Bradescu

    La o nunta nu vin doar prietenii, vin si babetele, mosii, nepotii si stranepotii. Nu poti sa ii silesti sa asculte doar ce vrei tu desi iti vine sa-i executi cand vezi cum danseaza cuminti si ordonati pe Menaito.
    Vaya con Dios intr-adevar inseamana mergi cu Dumnezeu, si nici nu canta nasol after all 🙂 Totul e o chestie de gusturi.
    De ce esti asa de sictirita, by the way, de ce asculta altii la nunti?

  14. Deea

    nu ma gandeam neaparat cand o sa aiba loc, ci doar ca nu vreau muzica proasta sau dj la propria nunta, oricand va fi ea 😀

  15. Deea

    si aiaaaaaa 😀

  16. pe principiul „invitatii mei vor fi de calitate” nu vad cine ar vrea sa danseze pe menaito sau sa asculte muzica lautareasca la nunta mea.
    de ce sa vina si babetele, mosii & co? la nunta ta vine cine vrei tu, fie ca sunt 2, 10 sau 500 de persoane.

  17. Mihai Bradescu

    Dar ce te faci cand babele si mosii sunt rude si „trebuie” sa ii inviti? 🙂 Daca inca nu v-ati dat seama nunta la romani e un fel de Caritas: „sa ajutam tanara pecreche” (si alte kkturi). Daca te tine buzunarul sa faci o petrecere pentru prieteni si sa nu-i taxezi, tot respectul dar multi nu isi permit. Personal mi pare mult mai ok sistemul din occident unde se vine cu cadouri simbolice iar la petrecere se distreaza lumea fara grija plicului. Din cauza acestui caritas, nuntile tind sa fie cat mai mari. Cu cat sunt mai multi cu atat se strang mai multi bani. Daca e multa lume, gusturile sunt foarte diversificate si de aici apare terciul muzical de la nuntile romanesti.
    So.. it’s all about the money tadadamdam

  18. Mihai Bradescu

    Respect 🙂

  19. Deea

    la altii da 😀

    cat despre ascultat ce vreau eu …de ce sa nu pot? 😀 😀

  20. Deea

    uite cine stie ce vroiam eu sa zic 😀

  21. Deea

    daca am persoane pe care ‘trebuie’ sa le invit (si nu am), mai bine nu fac nunta 😀

  22. mneah.. nunti… ma gindeam si eu la un moment dat la astfel de momente. personal, nu imi plac nuntile. unul dintre motive ar fi ca tre’ sa dau bani si n-am de unde. al doilea ar fi ca de regula vin tot soiul de persoane pe care nu le cunosc si care ma obliga sa ascult muzica lor. in fond, despre muzica e vorba.
    cit despre nunta mea, daca o fi si, mai ales, cind o fi, invit numai pe cine vreau eu si ascult NUMAI CE VREAU EU. ma rog, respectiv (viitoarea) mireasa. numai ca aici tre’ sa fie vorba de gusturi comune, asa ca..
    😀 cit despre invitati… nu stiu. probabil ca atunci cind mi-o veni vremea o sa sa am suficienti bani incit sa ii chem pe toti si sa nu le spun ca e nunta. in fond, daca vor neaparat, pot sa ma ajute cind dau de greu. si uite asa se verifica si prieteniile. right?

  23. nu esti cam mica sa te gandesti deja la nunta? brolly stie? 😛

  24. i don’t wanna be the first one to tell you this, but have you ever considered that you might be turning in one of those wedding stalkers ?

    I’m just kidding.

  25. Grebla

    Or into one of those wedding crashers, maybe???

  26. dear deea, when it comes to the time, do as fry did: a cool garden party for 100+ friends (with hype tunes only and no „Vaya” DJ) and a „grim face” wedding for the rest (minimum two months between events is a plus). and believe fry, you WILL do the „grim face” wedding in the end, even against your will! ‘cos is not yours, is THEIRS! they will cry, they will threat, they will tell you how much you’ll miss them when they will be gone forever, and THEN YOU WILL DO IT! you don’t have to believe fry now, you’re too young for shit like this, anyway.

  27. AdrianB1

    1. Mai ai vreo 10 ani s─â rezolvi cu muzica de nunt─â, p├ón─â atunci uit─â lumea de „Menaito” ┼či dispar manelele definitiv ca gen pseudo-muzical.

    2. Nu merge idea cu „chem numai prieteni ┼či ┼čtiu c├ót de c├ót ce muzic─â le place”. Po┼úi avea prieteni cu gusturi diferite (e chiar bine, diversitatea merit─â cultivat─â) ┼či s─â nu ai cum s─â ├«i ├«mpaci. La o petrecere (nu nunt─â, ceva mai simplu) am avut discu┼úii cu fratele meu ┼či cu na┼čul meu (am├óndoi adul┼úi respectabili, la peste 25 de ani 🙂 ) ┼či nu pot spune c─â nu ne ├«n┼úelegem bine, ci avem gusturi destul de diferite. Eu le respect pe ale lor, ei pe ale mele, dar muzica la petreceri r─âm├óne ├«n continuare un subiect deschis.

    3. Banii pentru nunt─â ai timp s─â ├«i pui deoparte. Nu e a┼ča scump pe c├ót pare ┼či nu merit─â s─â strici evenimentul din cauza unui asemenea detaliu. ├Än cel mai r─âu caz ├«mprumu┼úi (p─ârin┼úi sau chiar banc─â) ┼či returnezi ulterior (├«n rate, dac─â e nevoie), dar asta ├«nseamn─â s─â pui pirostriile ├«n momentul ├«n care ave┼úi o surs─â de venit stabil─â. Adic─â dup─â 25 de ani (nu exist─â motive de grab─â, doar pretexte).

  28. dl. B

    sigur ca nu va fi Vaya con Dios la nunta ta pentru ca tot fondul muzical va fi asigurat de Modern Talking 😉

  29. modern talking rulz! si cc catch la fel! 🙂

  30. :)))
    nu mai am nimic de zis la subiect… doar ca intotdeauna ma uimeste maxima seriozitate a lui AdrianB1. intotdeauna! 😀

  31. silviu

    AdrianB1, dai dovada de un optimism iesit din comun la punctul 1
    don’t be so sure… in directia in care se indreapta tara (vezi promovarea subculturii pe toate caile) peste 10 ani s-ar putea sa aiba guta remix(ma rog sa plagieze) dupa „menaito”

  32. Pastia

    Ce v-a apucat mah pe totzi de vorbiti numai de nunta ? Enjoy de moment, ca la 25 de ani numai de nunta o sa vorbiti! :p

  33. Eugen

    pe vremea cand Vaya Con Dios era mama&tata lor, digeii tai faceau scratch-uri cu putza-n nisip. Vay de mine, ce-am zis.

  34. Vorba lui Pastia, de ce nunta? Concubinajul nu e o optiune? 🙂

  35. cxmtl

    e foarte la moda sa fii contra si sa ai in general o atitudine sictirita si la fel de in general de tot rahatul.

    cat despre mine, daca o sa ma casatoresc vreodata o sa fie probabil undeva pe o plaja departe pe o insula departe intr-o tara departe alaturi de cei cativa prieteni pe care-i am. Cei de acasa ma pot sarbatori in lipsa, chiar si pe „menaito”, nu ma supar.

  36. Deea

    e foarte la moda sa fii contra si sa ai in general o atitudine sictirita si la fel de in general de tot rahatul.

    # cxmtl said:
    September 5th, 2005 at 7:32 pm

    slab.

    esti cel mai la moda 😀 😀 😀

  37. cxmtl

    i know i’m so damn stylish, i know :))

    OH TEH HYPOCRISY ON ME CANNOT STAND IT WILL COMMIT SUICIDE FOR CASH

  38. Ptiu, ptiu, ce-a crescut Deea noastra 🙂

    PS. La nunta mirii sint doi actori pe un scenariu scris intotdeauna de altcineva.

  39. Pastia

    Come on people, let’s move on, we need a new post! Go Deea!

  40. Awww fuck… now that’s security!

    BTW… I suck horse dicks!

  41. 83.103.229.182

    And swallow my own too.

  42. DJ_Nick

    cam asta e…ia-ti ulrich schnauss (oare cine naiba mai e si asta ? ), sau ia-l chiar pe Armin van Buuren….invitatii tai vor fi cei mai ferictzi paminteni…Casa de piatra !