mici constatari

in ungaria, daca vorbeam cu cineva in engleza imi raspundea in engleza, ca sa pricep si eu ce zice
in italia, daca vorbesc cu cineva in engleza imi raspunde tot in italiana si cu greu inteleg ce vrea sa zica

in ungaria inca mai gaseam reviste in engleza sau franceza
in italia, intreband de reviste in engleza, mi le arata pe cele in germana

pe plaja, vorbind in romana, ni se raspunde in germana sau rusa 😯

am completat colectia si mi-am luat o geanta diesel, was worth the money, imi place si dorm cu ea noaptea 😀 😀

abia astept sa ma intorc, sa vad ce a facut brolly la examene, sa fac in ciuda cuiva, sa iau 2 cd-uri cu fonturi si sa bem cafea, ca tot ii era dor de asta.
ce bine ca am muzica cat cuprinde ca aici sunt numai porcarii, MTV generation hardcore :)) dar intr-un mall am auzit bjork (si nu doar un magazin, in tot mall-ul, un album intreg, my god!), in rest niste pop soft italienesc de te doare capul, doar vreo 2 cu nise videoclipuri mai interesante.

mi-am luat cd-uri ca nemancata, am gasit lucruri pe care n-o sa le gasesc in 30 de ani in romania (tarwater, funkstorung, drum and bass arena, shy fx, dvd-uri si altele 😀 ) si m-am distrat cu un italian carea avea un sticker mac lipit pe spatele bmw-ului si m-a prins cand ii faceam poza, m-a intrebat de unde sunt si pana la urma ne-am inteles cumva, ca prin minune, s-a mirat el putin ca fac poza la un sticker dar i-am zis ca e primul pe care il vad sa vorbeasca engleza coerent. „what do you do?” – „i’m a graphic designer” zise el zambind si dupa aia s-a urcat in masina si a plecat.

am experimentat mirobolantul dance dance revolution, ddr ce i-a innebunit pe japonezi, pot spune ca m-a obosit si ca melodioarele alea gen happy hardcore te pot baga intr-o dementa ce te face sa iti cheltui toti banii pe fise pentru acel joc. si nu merita, vei arata ca un nerd dansand stanga dreapta stanga dreapta.

gasind un bar de karaoke, intr-un restaurant (bar?) numit „Shibuya”, am dat iar de niste japonezi care erau foarte dezamagiti ca oamenii care vin si canta habar n-au versurile melodiilor pe care si le aleg. explicatia data a fost ca le ei trebuie sa stii melodia perfect, fiecare inflexiune a vocii, sa o canti chiar mai bine decat originalul. THAT is karaoke in viziunea lor.

ma enerveaza oamenii care intreaba „da tu nai ce face in italia de stai pe net”; raspunsul este in mod evident nu. trebuie sa verific inboxul, care este ca un fel de bebelus pe care daca nu il stergi la fund se murdareste foarte tare si e mult prea murdar de sters tot o data; nu pot sa il las de izbeliste si in plus, cine stie ce mailuri apar;

am vazut si eu spotul cu „betmen, betmen” si „mai berbecule”, ca ma miram de unde si pana unde aceste expresii. cum bogdan naumovici e mai citat decat plato in tara asta, trebuia sa fie un spot leo burnett. d0h! funny ca funny, ia uite ca nu era betmen si noi nu suntem joker sa il aruncam peste balustrada legat de maini si de picioare. mai bine luau un rocker, ca tot e negru 😀 proaspat iesit de la un concert, cu masca pe fata eventual, ala da „betmen”. aici s-au interzis spoturile cu Magnum 7 deadly sins, fiind intr-o tara catolica si au aparut altele cu „5 senses” in loc. Ceea ce ma face sa cred ca si CNA will ban that film’s ass, Preafericitul nefiind foarte incantat de idee. bietul calugar. si in spiritul meu critic, chiar daca mi-a placut primul cu „laser frate”, asta mi-a lasat un gust amar si imi provoaca repulsie doar cand il vad si ma gandesc la sunetul de „aaaaaaaaa….*poc*”. Ma berbecule, ma, e ceva cam ciudat in spotul asta, raportat la primul.
daca X ii povesteste lui Y cum „robotelul ala micu rotund la cap, cu manuta aia a lui […]” face si drege si Y da din cap aproband ceea ce i se povesteste (tagline : „Daca te-ai plictisit sa-ti povesteasca altii filmele…” ) deducem ca Y este cel fara televizor si X cel care are televizor.
In al doilea spot, X si Y il arunca pe popa peste balustrada. Noi stim ca X are televizor si ca a vazut Batman deja, asa ca el de ce mai arunca calugarul peste balustrada? trebuia sa fie doar Y care il arunca si X vine din spate cu „Ma berbecule, ala nu-i Batman” . (Y doar banuieste cum arata Batman)

maine dimineata plec si imi voi petrece ziua la viena, intr-o veselie. macar acolo ma descurc cu germana, nu mai vad oameni imbracati ca nste …. ca niste …… hmm cu pantaloni rupti in fund, desirati si 3kg de aur pe ei.

vreau acasa, am nimerit cea mai proasta perioada sa plec 🙁
i still miss him


Publicat pe

în

de către

Comentarii

Un răspuns la „mici constatari”
  1. astateofmind

    nice trip 😉