S-a reinventat prefacutul

„Recently the pretend trend has hit a new low with people becoming interested in fasting. it’s right before Easter and everyone who is in any way trendy needs to discuss how hard and intensely he or she is fasting. it’s talked about on tv, in ad agencies and on the street. there are levels to fasting, and you are fast warlock if you refrain from sex and swearing which seem to be two things God really hates.
interestingly, someone smarter than me explained that fasting is about humble, humility and not really making a fuss about all that but hey… we are ‘pretend nation’”

Bogdana – Pretend Brand Love

Imi place ce zice Bogdana, singura diferenta fiind ca eu cred ca undeva la mijloc mai exista inca, pentru unii o dorinta ascunsa de a face ceva frumos si corect.  De exmplu: Ca scriem pe facebook ca suntem fani ai jogging-ului si de fapt n-avem adidasi e una; ca poate multi ne imaginam parcuri pline de verdeata si peisaje ca in filme cand lumea alearga pe strazi din San Francisco la rasarit sau apus cu tricou, pantaloni si chip Nike in adidasi sa ne masoare distanta dar nu ne-am duce in parc sa alergam de nicio forma. Alergatul e urat, transpiri si pentru ca suntem in tara in care totul trebuie dat cu un airbrush sau straturi groase de fond de ten, mai bine alergam si transpiram la sala unde macar toti platim pentru privilegiul de a transpira impreuna. In parc? Pai se uita lumea la tine – vrei sa faci ceva pentru binele tau dar mai rau te urmaresc privirile altora. Eu pot sa arat cat de bine vreau dar ce ii framanta pe toti aici? Daca mi-am luat masina, ca si cum masina e un fel de semn de facto al bunastarii, daca am apartamentul meu, casa mea si nu inchiriez sau daca m-am maritat. Nu te-ai maritat? Cum, pai cutare e cu un an mai mare cu tine si e la casa lui/ei. SI?

Si apropo de faptul ca dorinta de a fi buni sau corecti exista, am iesit cu Gigel de care vorbeam mai devreme la o terasa prin centrul vechi si am comandat doua beri si o salata greceasca fara branza in ea, „de post” pentru ca prea putina lume pare sa inteleaga conceptul de ‘vegetarian’ si ca poate nu-ti place carnea (nu eu).

„Cum adica? Pai mai bine va aduc o salata de vinete, ca n-avem nicio salata de post!”

„Pai imi aduceti salata asta, dar fara branza in ea! Si o bere.”

„Da’ nici berea nu e de post…cum…se poate? Daca tineti post inseamna ca nu puneti gura pe alcool.”

Eu n-am inteles de ce intervine rolul moralizator cand pana la urma vreau sa cheltui bani la tine la terasa si tu incerci sa ma previi. Foarte nobil, dar e o mare greseala. Mai bine nu ziceti nimanui ca sunteti vegetarian sau ca nu va place carnea. E mai rau decat sa fii homosexual se pare, aproape o insulta la adresa religiei pe care toata lumea se preface sa o apere. Ne prefacem si noi ca tata Floarea care nu vrea sa ‘injure in saptamana mare’


Publicat pe

în

, , ,

de către

Comentarii

2 răspunsuri la „S-a reinventat prefacutul”
  1. Sa stii ca ai dreptate. 😀

  2. din simplul fapt ca imi incep ziua cu lapte si cereale si o continui cu un sandwich cu sunca si svatier la servici si apoi mananc de pranz ceva ce contine carne de porc sau vita nu as putea tine post.
    plus ca nu cred in nici un fel de restrictii.