ocupat pe facebook

M-a luat gura pe dinainte să zic că am terminat proiectul de care vorbeam și de fapt nu s-a terminat, s-a mai prelungit între timp cu o săptămână. Am avut un mic moment de agonie astăzi când m-am trezit pe la 4 dimineața, am ajuns pe la birou la ora șapte și jumătate dimineața și am încercat să termin ce aveam de făcut doar ca să descopăr că nu ne mergea un server pe care se aflau toate informațiile de care aveam nevoie. Regulile nescrise. Dacă e să se ducă naibii, se duce cu totul fix în ziua în care trebuie predat.

Între timp m-am gândit la facebook și unii oameni care (mie îmi par) a fi online și activi toată ziua. Cum poți să fii 100% prezent pe facebook și să-ți faci și slujba?

Nu știu cum unii oameni care pretind că lucrează au timp să stea pe facebook toată ziua. Sau mai bine zis, să posteze și să interacționeze cu alții pe facebook în mod constant. La mine există un tab mereu deschis din cauză că din când în când administrez conturile unor clienți și inevitabil ajung să văd și pagina mea dar nu am timp să citesc toate lucrurile care se întâmplă (motiv pentru care modul lor de organizare curent – posts since last visit – îmi place). Dacă se nimerește să fie ceva interesant pot să postez dar mă enervează teribil faptul că unii tratează facebook ca pe un fel de forum în care dacă ți se scrie un răspuns lung și tu nu răspunzi din considerente de timp, pari nesimțit. Probabil par nesimțită foarte multor oameni  – aș vrea să am timp să discut despre idei și sugestii dar nu am. De cele mai multe ori sper să înțeleagă dintr-o frază mai mult sau mai puțin atotcuprinzătoare dar nu se întâmplă mereu și subtilitățile de genul „eu sunt ocupată, și tu ești ocupat(ă), hai să ne întoarcem la treburile noastre pentru că există probleme mai importante în lume” nu sunt comunicate cum trebuie. Uneori dacă mă pasionează conversația sau punctul de vedere mă ofer să le scriu un mesaj sau și mai bine un mail, dacă sunt genul cărora le plac mailurile. Oameni care înainte nu se lăsau și nu dădeau de la ei brusc nu mai sunt interesați de mailuri și mesaje. Probabil pentru că nimeni n-ar putea să vadă (public) ce au de zis pe marginea subiectului. Anyway.

 

 

 


Publicat pe

în

de către