Planuri și întâmplări domestice

mai am o săptămână până vin şi am avut grijă să nu am mai nimic de făcut în ultima săptămână – ceea ce înseamnă că totul merge aproape la fix dacă nu apare ceva pe miercuri care să strice planul. Am multe gânduri pe care vroiam să le scriu dar până să găsesc o ordine pentru ele mai durează puţin. Asta şi nu am pozele de acasă pe calculatorul de la serviciu…aşa îmi trebuie dacă nu le pun pe net atunci când le transfer. Aşa că o să fie o însemnare mai mult domestică decât relevantă pentru ce fac la muncă.

Mi-am găsit camera foto pe care am cumpărat-o acum câţiva ani şi mi-a mai trebuit o săptămână să găsesc şi cardul de memorie, pierdut undeva prin geanta cu laptopul lăsat în paragină de când mi-am schimbat calculatorul. Mi-ar fi plăcut să îl dau cuiva să recicleze ce se poate recicla şi să vând părţile componente care încă mai funcţionează dar cred că până la urmă o să ia calea gunoiului – şi cu ocazia asta mă bucur că există locuri destul de aproape unde să-l arunc. A avut o istorie zbuciumată, a ajuns la Paris şi a căzut în cap dar nu s-a spart ecranul, doar s-a făcut negru şi a refuzat să mai pornească. Şi i-a căzut şi unitatea CD-ROM, acum permanent detaşabilă pentru că nimeni n-a putut să o pună la loc. It’s not a bug, it’s a feature, vorba aia. Îmi pare rău de el şi prin ce a trecut dar a văzut 3 ani de uz continuu şi pentru mine (ştiu ce o să zică lumea, femeile, ce sentimentale) a fost mai mult decât un ajutor – tata pusese nişte bani deoparte şi probabil nu bănuia că o să am nevoie de laptop când am început facultatea, dar din puţinul pe care îl pusese deoparte pentru lucruri mai serioase mi-a luat laptop. Mi-ar plăcea să cred că n-a fost degeaba dacă am terminat cu 1st degree honours şi mai departe probabil o să mă duc la Cambridge sau Warwick când o să termin de pus banii mei deoparte. Not a bad deal.

Mă gândeam la ce am făcut sau ce am început să fac de când m-am mutat şi faptul că pot să dorm pare o realizare în sine deja – chiar în weekend am decis să mă vindec de răceală aşa că am descoperit că whisky pentru răceală e mai bun decât Coldrex, Lemsip, Fervex sau orice altă pastilă. Atunci când o să facă Coldrex cu aromă de scotch o să reconsider ideea de ceai fierbinte. Cura cu whisky deoparte, am plecat la sală (nu hidratată de bătura mai sus-menţionată) şi după fix o oră şi nişte piscină, era ca şi cum n-aş fi fost răcită niciodată!

Am reuşit să adun nişte mobilă, un calculator şi un aspirator (oau, ce realizare, dar atunci când dai două sute de lire din primul salariu pe un aspirator, parcă trebuie să-l menţionez) care ar trebui să fie un ‘Mercedes al electrocasnicelor‘. În mod ironic Miele România nu are catalog pe site şi Domo nu se încarcă, există Price.ro cu modelul pe care îl am. Nu ştiu dacă o să mă ţină 20 de ani dar dacă la 41 încă mai folosim aspiratoare şi al meu e încă în picioare o să înclin pălăria. La 2200W mă îndoiesc că o să apară mizerie nouă şi încăpăţânată dar cine ştie…

Puteam să îmi iau un Dyson dar n-a fost să fie, în mare parte pentru că am ceva împotriva aspiratoarelor fără sac 😀 Şi îmi place Miele ca design.

Până acum toate bune şi la 2200W aspiră tot ce se poate aspira – dar de când l-am luat observ două chestii curioase despre cum aspiră alţii: sunt cei care împing aspiratorul (a se citi peria) şi apoi îl ridică, în loc să aducă peria înapoi spre punctul de pornire. Pentru mine e fascinant – aspiratorul e cel mai eficient atunci când aduci peria înapoi cu mişcări lente dar mulţi văd aspiratorul ca pe o mătură de băgat în priză. Probabil sună trist dar există o logică în toată nebunia asta: poţi vinde un aspirator de milioane dar dacă lumea nu îl foloseşte aşa cum ai vrea să îl folosească există două opţiuni: ori un design nou, ori o metodă de a educa oamenii în privinţa aspiratului. Ce pare mai simplu? În esenţă Dyson asta a făcut, a schimbat gândirea în jurul ideii de aspirat atunci când a introdus aspiratorul cu bilă – de ce să îl utilizăm într-o singură direcţie şi nu la 360 de grade?

Cine trebuie să se întrebe ‘de ce’ sau ce relevanţă au toate astea…temă pentru acasă: pentru masa de Crăciun aia de la părinţi, duceţi-vă şi staţi lângă mătuşi, mame sau bunici şi întrebaţi de aspiratoare după ce aţi întrebat de sănătate şi de bucătărie. Şi după ce aţi zis mersi pentru masă. Asta evident presupunând că se folosesc aspiratoare în casă…dar sper să presupun corect.


Publicat pe

în

de către