Airbus A380

Vine o stire conform careia un Airbus A380 apartinand Singapore Airlines a facut primul zbor. Pasagerii incantati, toti entuziasti in ceea ce priveste zborul – unul din ei a fost chiar la bordul primului Concorde in 1979. Ce m-a socat insa pe mine e urmatorul citat:

I have never been in anything like this in the air before in my life,” said Australian Tony Elwood, reclining with his wife, Julie, on the double bed in their private first-class suite. It is going to make everything else after this simply awful,” he said, sipping Dom Perignon rose after a lunch of marinated lobster and double boiled chicken soup. He paid $50,000 for the two places.

Acum, inteleg oameni carora le plac avioanele…dar nu inteleg oameni care iubesc avioanele atat de mult. Adica sa zici ‘buna ziua, sunt Tony Elwood, am o afacere de succes si tocmai am platit $50,000 pentru un zbor si voi ramane in istoria internetului ca una din persoanele care a platit o suma exorbitanta pentru o sampanie, supa si un zbor’. Nu sunt atat de absurda incat sa nu inteleg rafinamentul din spatele extravagantei culinare dar tot mi se pare un pic ciudat – in cativa ani zeci de alti oameni o sa faca zborul asta ca si cum e ceva normal (bine, poate nu sa dea $50,000 pentru doua bilete) si Tony a irosit niste bani pentru o experienta care nu stiu cat de mult i-a imbogatit viata – plus ca nu va mai repeta experienta prea curand, cel mai probabil. Mi-l imaginez pe Tony iesind la un restaurant scump cu prietenii lui, la fel de bogati ca si el, discutand despre cat de minunat este acest Airbus. Okay…daca e relevant pentru el! Atata timp cat face (mult) mai multi bani decat da pe niste excentricitati, sigur.

Gluma cu Yorkshire airlines a venit in urma unui comentariu de genul ‘$50,000 pentru sampanie, mancare si un zbor? Si nici macar nu i-au dat fish and chips?’ (sigur, aici puteam sa zic cartofi prajiti si peste dar n-are farmec) – ‘Bineinteles, e mult mai bine cu Yorkshire Airlines’ – ‘Unde zboara Yorkshire Airlines?’ – ‘De la Leeds International la Leeds International….because if it’s outside Yorkshire, it bloody well ain’t worth going


Publicat pe

în

, , , ,

de către