Noi vs. ING

De ce nu mi-am facut eu card la ei – nu stiu daca am mai povestit dar cred ca am postat pe undeva un comentariu. Doar ca merita un post intreg.

Andressa zice ca se duce la ING sa isi faca un caaaaard. La fel si nicholas are o experienta proasta cu ei . Si Adrian. Bai, dar suntem cam multi deja!

Bun, si eu aceleasi ganduri vara trecuta pe vremea asta. Si brolly! Mie imi taie macaroana de la inceput si imi zice ‘nu, nu se poate sub 18 ani’ si isi indreapta atentia catre el – incepe cu intrebari de genul ‘Si pentru ce doriti sa va faceti card’ – ‘Pentru plati online’. Urmeaza o privire de genul ‘CE VREI SA FACI CU EL? ADICA NU SA PLATESTI SI SA SCOTI BANI CA TOTI CEILALTI?’ si lamuriri ca stiti, ne pare rau dar trebuie sa aveti o sursa de venit constanta – dar omule, daca eu am deja card in alta parte si vreau sa imi fac la voi ca aveti o retea mare, de ce trebuie sa iti dau tie lamuriri de unde o sa vina banii. Poate o sa ii vars din alt cont, poate o sa ii scot personal de la ALTA banca la care am un cont si o sa ii depun la mine pe card. Poate am venit la voi ca aveti mai multe unitati decat celelalte banci. ‘Nu se poate’ si am plecat, oarecum enervati de excesul de zel al domnului care ne-a pus intrebarile.

Am ajuns la ING langa libraria NOI – o doamna foarte amabila care n-a pus aceleasi intrebari indiscrete (pentru ce vreti sa il folositi – vreau sa platesc pentru pornache si nu am cu ce si tata nu ma lasa. na), decat cea legata de sursa de venit. ‘Aaa pai n-am serviciu dar oricum il alimentez’ – ‘Mama si tata, nu?’ – ‘Daaaaa’. Si in 15 minute s-a rezolvat problema! Cu putina vointa si mai putine formalitati – ma intreb oare ce i-o fi invatat pe oamenii aia la training : vrem clienti sau nu vrem clienti? Cum distingem un client dubios de unul sincer? O fi atat de greu sa iti dai seama cine e mai predispus sa tepuiasca cumva (desi la eliberari de carduri nu s-a inregistrat vreun astfel de eveniment).

Dupa ce si-a terminat brolly povestea, eu mi-am facut la Banca Transilvania (unde o sa il si am multa vreme, nu mi-l anuleaza nimeni cand implinesc 18 ani si mai important nu ma intreaba nimeni ce fac eu cu propriul meu card – intrebare pe care ti-o pune toata lumea, poti tranti o minciuna cat mai credibila sau poti sa spui adevarul si sa refuze sa iti faca. Unde e logica.


Publicat pe

în

de către