Cosmetica

Postul Andreei m-a facut sa imi aduc aminte de propriile mele experiente la cosmetica! Si oarecum legat de cum functioneaza creierul unei femei.

Atunci cand te duci la cosmetica depinde foarte mult de salon – daca esti la unul ‘cu pretentii’, trebuie sa iti faci programarea cu o luna inainte si chiar si atunci ia o gramada sa prinzi un loc. Ora la care vrei tu nu este niciodata accesibila, te vei programa fie in mijlocul zilei pentru un tratament de 5 ore, fie peste 2 luni abia la ora la care iti doresti. Asa patesc eu cand vreau sa ma tund, de altfel extrem de neplacut de fiecare data, dar oricum ma extaziez cand vad noua tunsoare si uit.

La cosmetica e diferit; ma duc la aceeasi persoana de aproape doi ani de zile (din decembrie 2004 wtf), ceea ce mi s-a parut ciudat si mie uitandu-ma in urma. Altii ar zice ‘eh ce conteaza ma duc oriunde’ dar nu poti sa mergi chiar ‘oriunde’ dupa ce te-ai obisnuit cu o singura persoana. Si e naspa sa zici ‘stiti vreau ceara mai rece’ sau ‘a nu, acolo nu’ sau ‘puteti sa ma faceti si acolo?’ dupa ce cosmeticiana ta de un an de zile stie ce-ti place si ce nu. Si in plus, e naspa si pentru ca nu ai ce sa vorbesti cu ‘cea noua’, putine sunt dispuse sa stea de vorba ca sa umple golul imens din cele 2 ore petrecute acolo.

In fine; conversatiile de la cosmetica/coafor sunt de fapt DELICIUL fiecarei zile in care ma duc acolo. In special la coafor (pardon eu ma duc la hair-stylist cica dar tot aia) cand prind si alte persoane. De fiecare data mi se pare ciudat ca in momentul in care ies eu se uita toata lumea si verifica fiecare detaliu posibil – de la unghii si par pana la cercei si tot ce se poate. Uneori mi se pare jenant sa stii ca te verifica cineva din cap pana in picioare chiar daca probabil n-o sa mai vezi persoana respectiva in viata ta. Am auzit conversatii pe tema ‘ai vazut-o si p’aia care tocmai a plecat, n-a vrut nici macar s-auda ca poate i-ar sta mai bine cu tunsoarea ailalta in loc de aia pe care a cerut-o’ si ‘hai da o data pe acasa sa prind si eu macar inceputul serialului’. Din cand in cand mai intra si barbati! Unii nu cer tunsori obisnuite, am stat la un moment dat vreo ora jumate si am urmarit cum si-a facut un individ niste codite ‘afro’, in genul cocalarului. Sau mai vedeam cum tipe pe la 60+ vin sa isi faca parul ….. roscat.
Atractii mai sunt si tipele care vin cu fetitele ca sa le coafeze (nu sa le tunda, sa le coafeze!) – niste chestii mici, pe la 1,20m si imbracate toate in blugi, sandale sau topuri deasupra buricului ………. I’D WAIT UNTIL SHE’S AT LEAST 14.


Publicat pe

în

de către