the place

There is no place like THE Place. Daca exista un bar gen Cheers pentru placerile celor care se incadreaza in categorii speciale, a rasarit si un bar intitulat ‘the place’ pentru cei mai rafinati dintre noi, suparati pe viata sau pur si simplu daca vrem sa bem o bere intr-un loc decent, sufocat de fum si in care lumanarile stau infipte in sticle de Absolut. E curatel, e decent, e cam tot timpul plin si cica au un vin fiert bun, da’ uneori pun prea mult zahar in el.

Ce e naspa totusi e ca nu inteleg utilitatea acestor baruri langa liceu -probabil sunt facute pentru cei mai masochisti dintre noi care se pun pe chiulit de la mate si ajung sa chiuleasca pana la ora de sport (adica de la a 2-a pana la a 5-a ora) si stiu ca orice profesor care trece pe-acolo pe langa in drumul spre casa il poate vedea inauntru. Sigur, poti sa ii zici ‘ha, fraiere, ce daca m-ai vazut inauntru, nu poti sa-mi fac nimic’ dar se cam schimba situatia cand iti dai seama ca trebuie totusi sa mergi la ora lui. Eh, dar nu-i nimic, chiulesti si ora urmatoare si cea de dupa aia. Eventual tot semestrul de la ora lui sau te duci candva pe la jumatate si il rogi sa-ti dea lucrare din ceva. Ceva ce crezi ca ti-ai invatat bine, dar de fapt habar n-ai.

Pericolul cu aceste baruri este de a deveni baruri de nisa sau foarte targetate. Cum cheers este vazut in general ca bar de manelisti in care puritanii nu se duc. Desigur, exista si ‘the other side of the coin’, cei care se duc in Place sau in Jack sunt aia ‘rockerii’, iar gusturile lor sunt criticate- gen, „cum poti sa asculti ma asa ceva” sau „tu ai si alta muzica acasa?”.
Si mai nou, totul a devenit ‘emo’. Copii care de fapt nu au probleme, dar au grija ca toata lumea sa afle cat de mult fumeaza ei (stiu ca nu e bine pentru plamanii lor, dar ah vai, nu pot sa nu fumeze), cat de rau se imbata la petreceri si dupa aia se mira ca parintii si profesorii au ceva cu ei 😀 (comunistii draq, am putea spune).

Cheer up, emo kids


Publicat pe

în

de către