Astia mici

Dintr-un articol de umplutura dupa parerea mea, dar bine intentionat, aflam ca astia mici se cam uita la prostii. Cineva o fi avut brainstorming cu un copil de 17 ani si l-o fi anuntat ca uite la ce prostii se uita „ala micu’ „.

Pana acum am distins doua categorii de copii, copii tampiti si copii rusinosi.
Ultima categorie sunt cei pe care ii vad in Mario Plaza, imbracati de la River Woods si Waikiki, semanand cu tatii in zilele de concediu. Sunt probabil cei din parinti cu vreun job important care le aduce multi bani. Sunt parintii care nu isi imbraca copiii cu haine colorate in 100 de culori, sunt copiii care la 5 ani stiu ca Cezar a zis „Alea iacta est” cand a traversat Rubiconul, pentru ca au de unde. De obicei sunt luati de parintii lor la iesiri „la un gratar” sau la brunchul de la Marriott, unde in loc sa alerge si sa tipe ca restul, stau cu un Gameboy in brate. Nu frecventeaza taberele scolare din motiv de obsesia pentru curatenie a parintilor si tot din principiul acestora. Comportamentul lor este exemplar, sunt cei dati exemplu la masa pentru buna purtare, tinut coatele unde trebuie si pozitie dreapta.
Cand vine momentul sa invete despre ce inseamna sa cresti cu adevarat, nu vor fi impresionati de ce e „la scoala” pentru ca ei descoperisera demult si chiar se asteptau la asa ceva. Nu se vor agita si nu vor citi reviste sub plapuma pentru ca nu le va spune nimic si va fi destul timp mai incolo. Nu sunt introvertiti dar educatia lor le da un sentiment de repulsie fata de colegii care n-au mai auzit de Splinter Cell. Vor da de pamant cu cd-urile cand altii abia incep sa le foloseasca. Scenele erotice din filme nu vor fi motiv de chicoteli si rasete exagerate si nici momentul in care pleaca de la televizor. Vor trece peste ele ca mai tarziu sa descopere pe deplin acest moment sublim al existentei lor, porn, ce se gaseste oriunde te uiti. Sa fie LUCIU pe jos! Ajung mai tarziu sa se imbrace de la Ermenegildo Zegna iar ele isi vor lua taioare Dior si pantofi Blahnik.

Copiii tampiti sunt cei care provin din parinti care cred ca e bine sa fii mic si fara griji. Sunt cei care sunt lasati sa se imbrace in mov si galben si bocanci in mijlocul verii pentru ca au plans jumatate de ora dupa ei. Din parinti permisivi, care ii lasa sa manance acasa cu ambele coate pe masa, murdari la gura, sa linga cutitul si sa ragaie dupa masa, considerand ca este normal. Sunt cei carora le este foarte clar de pe la 5 ani ca pot face ce vor din parintii lor si ca trebuie doar sa-si puna ochelarii de copilas dragalas si le iese totul pe tava. Daca tipa un pic mai mult si ridica vocea la unul din parinti, obtin ce isi doresc. Cand ceva nu iese, protesteaza, iar parintii ar face orice sa le intre in gratii. Sunt cei care stiu sa butoneze toata combina din sufragerie si intreaba musafirii daca le-au adus ceva de ziua oricui altcuiva din familie. Cei care invata o poezie pentru ca sunt fortati si impinsi la spate iar apoi o repeta la oricine intra in casa, chiar daca respectivului nu-i plac copiii. Sunt cei care vad cate un picior mai gol si incep sa rada si sa se scobeasca in nas apoi, gesturi corelate ce probabil ii excita in fel si chip. Parintii, fara sa-si dea seama unde si cu ce au gresit, ii trimit pe la rude (bunici) cand vor sa aiba liniste, fara sa banuiasca nici o clipa ca acolo li se vor satisface poftele interzise de ei, pofte ce li se vor parea normale la revedere.
Copiii tampiti mananca ciocolata dimineata la pranz si seara si beau coca-cola inca din biberon, isi sug degetele la 7-8 ani si iau toate hartiile din magazine si farmacii doar ca sa mai vada cate un san dezgolit in vreo reclama la chirurgie estetica, totul pe furis.
Vor asculta la usa sufrageriei cand parintii se uita la filme interzise lor si vor retine toate replicile porcoase ca apoi sa le foloseasca in primul joc al lor. Parintii le vor interzice aceste activitati si totusi cand ii vor vedea in fata televizorului ii vor lasa sa se uite, ca tot o sa vada un pic mai incolo. La scoala isi vor bate colegii dandu-le picioare sub centura. Isi vor insulta parintii cum au auzit de la alti copii tampiti de la scoala.
Vor fi cei care trimit glume cretine pe mail si vor da mai departe scrisori in lant, vor abuza de „k” si vor aparea in reclame la Krax.

Nu exista copii „normali”.

(da, asta este o frustrare de-a mea)


Publicat pe

în

de către