cineva care s-a gandit si la noi

Din seria „legalize it”, Mercury Research a facut un studiu la noi in tara, pe astia sub 18 ani.
Luciana Duma scrie un articol pentru imagoo. Si uite ca ne-a gasit si pe noi cineva, nevrozatii si neintelesii sortii;
Specia ciudatelus publicitarum, increngatura ciudatelus nedefinitus, regnul error humano.
(„Et ta mere, comment t’appelle-t-elle?”
„Une erreur de la nature. Mais mes amis m’appellent Roger”
)

Avant-garde!

„Si urmeaza o categorie mai sofisticata si mai putin numeroasa : foarte vestici, aproape avangardisti pentru ce se intampla la noi : pasionati de filme, muzica, moda, proiectii, animatie, benzi desenate provenind de pe linia celor trei mari poli ai avangardei culturale : Berlin, Londra, Tokyo.
Poti sa-i intalnesti in spatii alternative, care functioneaza ca bar, cafenea, spatiu de expozitie si prezentari, uneori in Web, tot mai des pe terasa de la MNAC. E greu sa vorbesti cu ei, e imposibil sa vorbeasca ei cu tine daca nu esti la fel de cool si nu ai aceleasi preocupari elitiste. Regula de baza : nu se agata, se discuta. Se poarta retro, pentru ca a fi retro e intotdeauna la moda, amestecul si incoerenta materialelor si a stilurilor, branduri ca Helmut Lang sau Comme des Garcons – cu individualitate foarte puternica, sunt cunoscute de toti, chiar daca nu si le permit, apar cand Tom Wilson sau alt DJ performeaza pe undeva. Sunt preferate party-urile in locatii ciudatele : o casa veche nelocuita, o hala industriala, orice, atata vreme cat nu e comun.
Cultura pop a preluat primul loc in fabricarea subiectivitatii, hainele, muzica, locurile unde merg, prietenii pe care-i au se alfa intr-o relatie complicata a productiei de sens si a productiei de lifestyle”

in rest, ce-as putea sa zic, citind acel articol. trist, foarte trist ce se intampla la 14 ani.

dupa toate astea…. Tom Wilson in web, sambata! 😀


Publicat pe

în

de către