Doar 6% cumpără online în România?

Mă gândeam un pic la faptul că vin în țară și cum am făcut cumpărături pentru cadouri luna asta: nu m-a mișcat din scaun sau din pat. Nu îmi place ideea de a ieși la cumpărături pentru că magazinele se închid mereu la ora 7-8 în timpul săptămânii, nimeni nu ajunge să facă cumpărături serioase seara iar sâmbăta și duminica sunt absolut îngrozitoare când vezi câtă lume iese în oraș. Spre deosebire de București, unde sunt câteva mall-uri cam cu aceleași magazine, în Manchester lumea se înghesuie în mult mai puține locuri. În ritmul ăsta, nu văd de ce nu ai cumpăra de pe net: și totuși multe companii insistă în a măsura cheltuielile înregistrate în magazine (ca în Londra, unde au transformat două străzi ocupate în străzi pietonale, doar-doar să încurajeze lumea să iasă).

Apăruse o cifră zilele trecute cum că în 1996 o liră din treizeci și trei era cheltuită pe net. Acum cifra e mai degrabă o liră din opt, ceea ce e îmbucurător. Nu mai țin minte cum era să te înghesui în magazine pe ultima sută de metri sau să nu cumperi de pe net. Și apoi vine câte un grafic ca ăsta de la Eurostat care îmi aduce aminte de faptul că situația nu e la fel peste tot..

Cine face cumpărături online (exprimat în procente din totalul populației). Dacă 71% din oameni au cumpărat de pe net în Marea Britanie, România e undeva pe la 6%. Probabil toți au cumpărat de la emag de Black Friday 🙂


de către

Comentarii

Un răspuns la „Doar 6% cumpără online în România?”
  1. climax

    eu chiar am cumparat doar in prima zi black friday de la emag lol(o tastatura luminata si un pad cu onorabila reducere de 20 lei ambele 8-|)
    electronicele le cumpar o data si traiesc vesnic(?) cativa ani. altceva
    online gasesc si in magazinele reale
    dar cumpar lunar cu lei, euro in camere de poker, daca se pune 😀