Nu contează că România are internet rapid dacă nu știe să-l folosească

Am o problemă cu oamenii care se laudă despre cât de rapid e internetul în România, ca și cum viteza e cel mai important criteriu de a evalua internetul sau accesul unei populații la el.

Dar nu prea contează. De ce? Cine zice asta omite să menționeze niște lucruri destul de importante:

România a avut norocul să „sară” câteva etape în dezvoltarea infrastructurii față de alte țări (gen UK). UK se luptă cu niște sisteme vechi și ponosite dar care necesită timp și foarte mulți bani pentru a fi înlocuite tocmai pentru că sunt folosite de milioane de oameni care depind de ele în fiecare zi. Ceea ce duce la faptul că…

…Internetul poate să fie cât de rapid vrea, dar nivelul de penetrare al serviciilor de internet contează mai mult. România nu e într-o poziție strălucită când te uiți la restul Europei. Și nu în ultimul rând…

…Degeaba ai internet rapid dacă o mare parte din oameni nu știu cum să îl folosească (sau cum să devină mai productivi cu ajutorul internetului).

Culmea ironiei? Articolul ăsta de pe Romania-Insider: Romania is still last in the EU in terms of digital development despite progress.

E un articol care comunică rezultatele nu prea strălucite ale României din Indexul privind economia și societatea digitală (Digital Economy and Society Index – DESI – un studiu al Comunității Europene) din 2016. Fix în locul în care se discută despre lipsa competențelor digitale, autorul articolului nu a reușit să facă upload la un document pe net, ci a pus link la adresa fișierului de pe calculatorul lui:

romania insider - internet

LOL

Poți să dai vina pe CMS sau…

 


Publicat pe

în

de către

Comentarii

4 răspunsuri la „Nu contează că România are internet rapid dacă nu știe să-l folosească”
  1. Picard facepalm.

    Ce se întâmplă de nu mai postezi și pe aici la rata de altă dată? Să știi că nu toți care te citesc simt nevoia să lase comentarii…

  2. Te cred, înseamnă că ori muncești mai mult decât înainte ori muncești mai puțin (adică nu mai adaugi și munca pentru supermagnet)

    Anyway, am impresia că cei cărora nu le pică bine că în România există internet la viteze foarte mari sunt asemeni fetelor bogate și urâte geloase pe fetele sărace dar frumoase foc.

    România este absolut tristă din multe puncte de vedere. Să ți se pună pata pe un lucru pozitiv dintr-o mare de probleme este la fel de trist însă. Asta apropo și de Bernie Sanders.

  3. Păi dacă ai fi citit ai fi înțeles din primul paragraf premiza articolului 🙂