Gabi pleacă din TBWA

Gabi mereu m-a dat pe spate cu talentul și tenacitatea ei. A luat o decizie personală de a pleca din TBWA care m-a surprins dar despre care cei curioși pot să citească în revista Biz.

În toată povestea asta mă bucur că a spus ceva ce aș fi vrut de ceva vreme să spun, anume despre lipsa de diversitate din agenții:

„Londra este insa – din experienta mea si din ce-am citit si auzit – foarte traditionalista. Are enorm de mult de recuperat la capitole precum diversitatea (mai ales legat de rasa, nationalitate, sex; mult mai putin legat de orientare sexuala sau varsta), egalitatea etc. Este ciudat pentru un oras atat de cosmopolit, unde isi au sediul regional sau global multe firme internationale, sa existe astfel de probleme de diversitate in mediul de afaceri, dar ele exista si, daca nu faci parte din majoritate, le poti simti zilnic pe propria piele. Nu vorbesc despre discriminare flagranta, ci de una mult mai subtila – ‘bias’. Si, desigur, in anumite industrii aceste probleme sunt mai pregnante chiar decat in altele.”

Și mă bucur că a apărut și articolul ăsta între timp, apropo de Hillary și alegeri, care explică multe și se leagă fix de ce zice Gabi:

„Managers would remark that they wanted “more women” and proceed to reject qualified candidates. (Similar dynamics took place with minority candidates.) There were always reasons — not the right cultural fit, not the right experience, a phenomenon of unintentional sexism now well documented in controlled studies. I watched as men with little or irrelevant experience were hired and promoted, because they had such great ideas, or they fit in better. “We want a woman,” the conclusion seemed to be, “just not this woman.””

Am văzut și am auzit multe despre care nu pot scrie dar e mai ușor să mă folosesc de cuvintele altora 🙂


Publicat pe

în

,

de către