Our Big Day Out – Balonul copiilor

Mi-am adus aminte de o chestie drăguță despre care am vrut să scriu la Crăciun dar m-am luat cu alte treburi. E un pic târziu față de când s-a desfășurat, dar tot merită povestit.

Am fost la un eveniment caritabil în Herăstrau, anume Our Big Day Out, a șaptesprezecea ediție. E în mare parte organizat de formidabila Alexandra (Tinjala) și armata de voluntari pe care reușește să o mobilizeze în fiecare an. Pentru că lumea e așa de mică, eu și familia am voluntariat și noi de la deschidere până la sfârșit. Am dat peste o grămadă de alți cunoscuți de prin agenții de publicitate din România – la fel de surprinși ca și mine că nu ne-am vorbit și totuși am ajuns în același loc.

Nu cred că există cuvinte care să descrie cât de energizant dar și obositor a fost să iei în primire cam 300 de copii de la centre de plasament din jurul Bucureștiului și să îi distrezi și supraveghezi în același timp. Our Big Day Out se regăsește și pe site-ul Gala Societății Civile unde cei interesați pot afla ce se întâmplă după cortină cum ar veni.

E la fel de greu de explicat bucuria copiilor și reacția lor puși față în față cu jucării noi, cu parteneri de joacă noi, cu o după-amaiză de libertate când în rest sunt ținuți din scurt și disciplinați. Mă așteptam la ce e mai rău, la țipete și plânsete dar nici vorbă: când nu ai, te bucuri la maxim de orice ți se pune în față, că e vată de zahăr ars sau jucărie nouă.

Tot ce am de zis e că cine aude de eveniment și are oportunitatea de a voluntaria ar trebui să se implice: sper că nu greșesc când spun că organizatorii sunt super inimoși și abia așteaptă oameni care să își dedice timpul și/sau resursele materiale. Dacă ne intersectăm și la anul, cu siguranță o să apar din nou.


de către

Comentarii

2 răspunsuri la „Our Big Day Out – Balonul copiilor”
  1. Asta în București?