Barometrul încrederii în România (2011)

Citeam un articol despre instituţiile în care oamenii au încredere, în esenţă nişte cifre care suferă puţine fluctuaţii, încrederea unei naţiuni fiind împărţită între poliţie, pompieri, biserică şi oameni politici (de obicei) sau toate cele de mai sus, înlocuind biserica cu IKEA dacă se întâmplă să fim în Suedia. Eu una sunt de acord cu ei – am mai multă încredere în ceva ce pot să ating şi să asamblez singură acasă cu instrucţiuni.

Mă rog, iată România:

93% dintre romani au incredere in pompieri, 88% in armata, 85% in profesori si postasi, 83% in cler, 79% in doctori, 55% in politisti si doar 8% in clasa politica, reiese conform studiului GfK Custom Research 2011 ce a folosit GfK Trust Index, realizat pe 19.261 de respondenti din 15 tari europene.

via Romanii au incredere in pompieri, armata, profesori, postasi si cler, conform studiului GfK Custom Research 2011 – SMARK.

Dar ce e mai amuzant la articolul ăsta e de fapt primul comentariu care sună a ceva de la BAC 2011.

comentariu smark

Ţin să precizez că propriul nivel de cunoştiinţe de limbă română nu a fost niciodată grozav, vocabularul meu simplu dar eficient în general, nu am făcut mereu acorduri perfecte, nu am articulat cuvintele aşa cum ar fi trebuit pe blog iar în casă ne-am certat asupra pluralului cuvântului „groapă” ca fiind „groape” sau „gropuri”. Dar mă uit în jur şi prind curaj, fir-ar să fie.

Şi mă gândesc că procentul ăla de încredere în profesori ar trebui să scadă 😀


Publicat pe

în

, , ,

de către

Comentarii

Un răspuns la „Barometrul încrederii în România (2011)”
  1. Blegoo

    „pluralele” e dă neprețuit.