In 9 metri patrati

Stiti ce ni se spune noua, in tara „care a inventat plannerii”? Ca cele mai multe oportunitati de angajare sunt in Asia, pentru cei dispusi sa se mute acolo. Shanghai, Hong Kong, Bangkok. Toata lumea se inghesuie acolo, nu neaparat pentru ca e puterea de cumparare atat de mare, cat din cauza faptului ca par sa se trezeasca incet-incet dintr-un fel de somn adanc si totusi…

Ma uitam la site-ul unui fotograf pe nume Michael Wolf si proiectul 100×100, 100 de camere de 100 square feet (9 metri patrati) in Hong Kong:

Putem invata multe: ca oamenii, desi au la dispozitie doar 9 metri patrati, nu vor renunt la a colectiona lucruri de care nu au nevoie (hoarding), ca a avea un televizor e aproape necesar ca prim contact cu lumea si metoda de combatere a singuratatii, daca nu ai un calendar si un ceas in camera e ca si cum pierzi sirul zilelor sau ceva. Ah, si un aparat de aer conditionat. Si multe alte lucruri. Dar a spune ca toti oamenii strang cureaua sau schimba stilul de viata cand vine criza sau ca toti se adapteaza brusc la mediul in care traiesc…well, no. De multe ori am fost surprinsa sa constat altfel.

Va dati seama ca unii din oamenii aia ar fi socati sa aiba un apartament cu mai mult de o camera? Pana s-ar obisnui.


Publicat pe

în

, ,

de către

Comentarii

5 răspunsuri la „In 9 metri patrati”
  1. Florin

    100 square feet = 9 metri partati 😉

  2. Ah da, e ora de vina 😀 Una gandesc, alta scriu.

  3. Cata

    Incredibil cum o camera pare mult mai mare decat alta. Si nu ma refer la unghiul diferit din care unele sunt fotografiate. De ce ai ales exact poza de mai sus?
    Eu ma intreb cine se va mai muta in camerele alea dupa ce vor fi parasite involuntar de actualii locatanti, mai ales avand in vedere ca peste 90 din ei sunt varstnici?

    Cel mai mult imi place concluzia ta: „Pana s-ar obisnui”. So true…

  4. Am ales-o pentru ca din vreo 100 de poze, doar 3-4 adunasera atatea boarfe (literally) in camera si stateau gramada unele peste altele. Unii n-au nici un sfert din ce e acolo, altii au dar il ascund. Such is life 🙂

  5. m`as sinucide sa stau in asa carcera de camera..
    presupun ca toaleta este comuna, pe hol.
    in asa spatiu rafturile sunt utile.
    vad ca toti locatarii sunt batrani, weird.