Weekend harnic

De obicei nu scriu despre aventurile mele domestice in afara de subiectul care trateaza o anumita persoana dar facand abstractie de asta, cum ar zice optimistii (si tata), invatam din fiecare experienta!

 

  • Acum 3 zile mi-a venit factura la curent pentru 3 (aproape 4) luni, ultima fiind din 28 Octombrie. M-a costat fix £99.39 pe mine, cam £176 parca pentru mine si colega de apartament. Ignorand faptul ca am lipsit vreo luna, in timpul cat am fost acasa am folosit curentul in mod intens cred, cel putin cat am avut probleme cu boiler-ul si a stat aprins ore bune pe zi. Ce pot sa zic, daca la fiecare sfert de an imi vine factura in jur de £200 sunt fericita ca nu platesc £200 pe luna ca alte persoane pe care le stiu. In fine, bucuria este ca pot plati online fara sa ma deplasez la banca sau la cel mai apropiat chiosc cu ziare (cam toate utilitatile se platesc in magazine gen InMedio daca vreti. Manafu ar fi cel mai fericit cred 🙂 )
  • Am stat si am schimbat fetele de perna si asternuturile si inca blestem ziua in care am cumparat o cuvertura king size (undeva >160cm latime) si imi ia cam zece minute de una singura chinuindu-ma sa pun asternuturile si toate. Curses, curses, curses. Trebuia sa fac ca moldovencele alea din jurnalul de sauna si sa-mi iau barbat care sa-mi faca o bucurie si sa angajeze menajera. Dar altfel exista un fel de bucurie ciudata si in a te chinui de unul singur si apoi sa te intinzi pe pat gandindu-te ‘great success’.
  • Am descoperit de asemenea de ce e important sa pui inalbitor de rufe in masina de spalat, as zice Vanish dar lumea o sa dea cu parul ca fac reclama. Experienta imi zice ca e singurul pe care il gasesc tot timpul, plus ca own brands nu sunt la fel de bune, indiferent unde or fi produse. Descoperirea a fost facuta cand am pus cap la cap doua fete de perna spalate cu/fara timp de vreun an de zile. Diferenta nu e monumentala dar se vede la lumina.
Matusa din Italia n-a ajuns in UK
Matusa din Italia n-a ajuns in UK
  • Factura aia de £200 se datoreaza si faptului ca mai nou spalam la 30 de grade, conform lui John Grant in al sau Green Marketing Manifesto economisim 40% din energie! Ce diferenta substantiala. Avem becuri economice in toata casa si chiar daca stau aprinse toate in fiecare zi nu prea se simte. Laptop-ul consuma mai putin curent decat un desktop, ceea ce e minunat, si din cate stiu frigiderul si masina de spalat sunt in clasa A la consum de curent. Awesoeme, as putea zice. Nu pot decat sa recomand asta. Ah da, si spalatul rufelor la 12 cum vroia cineva evident ca nu se intampla si mediul n-o sa moara instant din cauza asta.
  • Am dus o tona de prostii la reciclat si am constatat cu tristete cata hartie era acolo, in special ziare. Plus cartoane si sticle de plastic, prin urmare am trecut la detergent de rufe concentrat. In plus am schimbat si pungile de gunoi cu pungi biodegradabile pentru ca uneori ma deprima gandul ‘cat gunoi pot produce cam 70 milioane de oameni?’. Si ca tot vorbim de pungi, niciun supermarket nu mai da pungi de plastic gratuite. Morala povestii: daca n-ai chef sa platesti 5p de fiecare data, adu-ti pungile de acasa. Si chiar daca platesti, vine un moment cand strangi prea multe si te intrebi cat te-au costat toate pungile alea. Merge si-asa, banuiesc.
Acum pot sa dorm linistita. Oarecum.

Publicat pe

în

,

de către